Benefity značky Kendamil

Výživa z plnotučného mléka

Plnotučné mléko obsahuje méně olejů a díky jedinečné prémiové receptuře je v mléce Kendamil zachováno to nejlepší z přírody se všemi benefity, které plnotučné mléko může nabídnout. Poskytuje komplexní a vyváženou kombinaci živin pro přirozený vývoj Vašeho miminka. Mléka Kendamil jsou vyrobena podle tradiční receptury. Speciální postup zpracování zajišťuje nejen plnou a krémovou chuť, ale také vysoké nutriční hodnoty plnotučného mléka v kombinaci se všemi základními vitamíny a minerály, které vaše dítě potřebuje pro přirozený rozvoj a růst. Obsah a složení vitamínů a minerálních látek odpovídá legislativě.

Výhody plnotučného mléka

Kyselina palmitová je dominantní nasycená mastná kyselina mléka savců. Vstřebává se ve střevě kojence, a pokud je v triglyceridech na pozici sn-2, pomáhá také vstřebávání vápníku.
Výzkumy ukazují, že je třeba pečlivě vybírat zdroje tuků, které používáme v kojeneckých recepturách tak, abychom zajistili optimální růst dítěte. Vědci doporučují u kojeneckých receptur zvážit užití mléčného tuku. Kendamil, jakožto plnotučná mléčná receptura, obsahuje vyšší podíl kyseliny palmitové na pozici sn-2. Takové složení více odpovídá unikátní struktuře tuků mateřského mléka, což napomáhá vstřebávání vápníku i kyseliny palmitové.

Bez palmového oleje, bez rybího tuku, bez GMO, bez sóji

Bez palmového oleje

Všechny produkty Kendamil jsou vyrobeny bez palmového oleje. Používání palmového oleje by nemuselo být etické, zejména proto, že může podporovat masivní kácení deštných pralesů v oblastech, kde se palma olejná pěstuje. Přehled důkazů z devíti studií také ukázal, že užití palmového oleinu (tekutá složka palmového oleje) v kojeneckých recepturách může mít nezamýšlené následky včetně sníženého střevního vstřebávání tuků a vápníku.

Bez rybího tuku

Alergie na ryby patří mezi rizikové alergie, protože hlavní alergen – bílkovina parvalbumin – je velmi stabilní. To znamená, že je odolná jak proti tepelnému zpracování, tak proti trávicím enzymům. Vyskytuje se v bílé svalovině ryb. Alergie se projevuje různě. Od kožních projevů (ekzém), přes trávicí (např. průjem, zvracení) a dýchací potíže. Alergii může způsobit i pouhý kontakt s rybou nebo i požití potraviny, která byla připravována v oleji, na kterém před tím byla smažena ryba nebo využívání rybího oleje k přípravě zeleninových salátů. Charakter továrního zpracování ryb a rybího oleje, i přes několik stupňů čištění, nevylučuje stopové zamoření.
Odborníci kladou ve výživě dětí důraz na přísun esenciální polynenasycené mastné kyseliny s dlouhým řetězcem (tzv. LC-PUFA) z řady omega-3 - DHA (kyselina dokosahexaenová). Ta je nenahraditelná prakticky již od prenatálního vývoje – správný růst a vývoj mozku, očí, imunity, srdce a cév) a jejím zdrojem byl a je právě rybí olej. Pokud se obáváte nedostatečného příjmu DHA, nemusíte. Výborným a novým zdrojem jsou i „nealergizující“ řasy, např. Schizochytrium Sp.T18, kterou, jako jediné kojenecké mléko, obsahuje Kendamil.

Odkazy:
1. Fuchs M. Alergie číhá v jídle a pití. Plzeň: Adéla, 2007. ISBN 80-902532-2-9.
2. Fuchs M. et al. Potravinové alergie a intolerance. Praha: Mladá fronta a.s., 2016. ISBN 978-80-204-3757-0.

Bez GMO

Geneticky modifikovaný organismus (GMO) je organismus, jehož genetický materiál (například DNA) byl úmyslně změněn, a to způsobem, který v přírodě normálně neprobíhá. Na rozdíl od šlechtění, se kterým experimentoval zakladatel genetiky Gregor Johann Mendel, vede výše zmíněný postup k získání organismů se zcela novými vlastnostmi. Například rostliny jsou odolnější vůči herbicidům, škůdcům, parazitům, infekčním chorobám nebo chladu. Na druhou stranu existuje riziko, že by mohly u citlivých jedinců vyvolat alergickou reakci. GMO potraviny a plodiny se vytvářejí teprve krátce, a proto nikdo nedokáže 100% zaručit, že jsou skutečně bezpečné.

Bez sóji

Sója patří mezi jedny z nejvýznamnějších potravin díky svému obsahu bílkovin. Ale jen díky nim. Jinak patří mezi nejvýznamnější alergeny a může se vyskytnout prakticky v každé průmyslově vyráběné potravině. A ani sójový olej – lecitin by nemusel být dokonale zbaven sójových bílkovin. Příznaky alergie jsou podobné jako u alergie na bílkovinu kravského mléka, tj. kopřivka, atopický ekzém, dýchací a trávicí potíže. Alergie na sóju se málokdy vyskytuje samostatně, zkřížená alergie může být např. s arašídami, čočkou, … atd. A stejné je to i s kravským mlékem. Uvádí se, že kolem 10–14 % kojenců s alergií na bílkovinu kravského mléka má i současně alergii na sóju. Proto je náhrada kravského mléka sójovými přípravky nevhodná. 

Odkazy: 1. Fuchs M. Alergie číhá v jídle a pití. Plzeň: Adéla, 2007. ISBN 80-902532-2-9. 2. Fuchs M. et al. Potravinové alergie a intolerance. Praha: Mladá fronta a.s., 2016. ISBN 978-80-204-3757-0.

Také v bio kvalitě

Kendamil se může pyšnit i BIO/organickou řadou, která je rovněž vyrobená z plnotučného kravského mléka. BIO/Organické mléko pochází z lokálních BIO farem, které jsou menší a mají certifikát BIO. Tyto BIO farmy jsou šetrnější k přírodě a používají výhradně organická hnojiva, krávy se zde pohybují až 200 dní v roce na volných pastvinách.

Formulář na Vaše dotazy

Děkujeme, že se ptáte.

    Prohlášení cookies
    Top